PlusBus Houten gaat rijden in een NIEUWE BUS!
Ja, u leest het goed: het is gelukt om een nieuwe bus aan te schaffen waarmee we weer jaren vooruit kunnen. Zoals u weet waren we al een tijd bezig met voorbereidingen voor vervanging van de huidige bus. We hebben met het Nationaal Ouderenfonds een contract kunnen afsluiten waarmee de nieuwe bus werkelijkheid wordt. Naar verwachting kan deze in februari 2020 gaan rijden. En dan kunnen onze gasten comfortabeler aan de dagtochten gaan deelnemen! En er komt plek voor zeven gasten per rit, omdat de nieuwe bus één stoel méér heeft dan de huidige.

…Maar deze bus is nog niet volledig betaald
Zoals u begrijpt kost een nieuwe bus veel geld. De afspraken met het Nationaal Ouderenfonds maken het mogelijk om al van de nieuwe bus gebruik te maken, terwijl deze nog voor een behoorlijk deel betaald moet worden.
Om te beginnen moeten we vóór 1 juli 2020 een bedrag bij elkaar zien te krijgen om de aanbetaling van € 25.000 rond te maken. En daarna volgen nog zes jaarlijkse termijnbetalingen en een eindbetaling.
Gelukkig hebben we onder andere door sponsoren en de actie “Laat de PlusBus doorrijden” voor de aanbetaling al een aardig bedrag bij elkaar, maar we zijn er nog niet.

…Daarom zijn we heel blij met de nominatie voor een ING actie
Een deel van wat we nog aan geld nodig hebben kunnen we bereiken via het fonds Help Nederland vooruit van de ING-bank. Op onze aanvraag heeft ING de PlusBus Houten genomineerd voor een donatie van dat fonds. Dat gaat om een bedrag van € 1.000 tot € 5.000. Hoe hoog dat bedrag wordt hangt af van het aantal stemmen dat we krijgen.
Want ook andere goede doelen dingen mee. De stemperiode loopt van 22 januari tot en met 12 februari 2020. Iedereen mag dan stemmen. Zodra we weten hoe dat stemmen precies in zijn werk gaat, hoort u dat van ons en gaan we er veel publiciteit aan geven. We rekenen alvast op uw stem en die van uw familie, vrienden, buren, kennissen, aan wie u dat hopelijk wilt vragen.

…Ook herhalen we de actie Laat de PlusBus doorrijden
De actie “Laat de PlusBus doorrijden” heeft in 2018/2019 het mooie bedrag van ongeveer € 5.200 opgebracht. Nogmaals danken we hiervoor alle donateurs! Dit bedrag gebruiken we natuurlijk bij de aanbetaling van de bus.
Omdat er voor zo’n splinternieuwe bus veel geld nodig is, wordt de actie “Laat de PlusBus doorrijden” in 2020 herhaald. Donaties zijn zeer welkom uitsluitend nog rechtstreeks op de bankrekening van:
Stichting PlusBus Houten NL 05 RABO 0317 47 2526 met vermelding van: Laat de PlusBus doorrijden 2020. Ook aan deze actie gaan we de komende tijd geregeld aandacht besteden.

Categorieën: Nieuws