29 april 2022

 

Het Kabinet heeft met ingang van 19 april 2022 de Coronamaatregelen nog verder versoepeld. PlusBus Houten verzoekt zowel deelnemers als vrijwilligers de onderstaande Basisadviezen te respecteren.

  • Was vaak je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Klachten? Blijf thuis en doe een test
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

Daarnaast adviseert de overheid ook om geen handen te schudden, geef liever een hoofdknik, boks of elleboog.

Het Kabinet heeft ook besloten dat er nu geen mondkapjesadvies meer geldt voor plaatsen waar het druk is. Daarbij vermeldt het Kabinet wel dat mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid natuurlijk nog altijd een mondkapje kunnen dragen. Gelet op deze nieuwe situatie is het aan deelnemers en vrijwilligers van PlusBus Houten zelf om te besluiten of zij wel of geen mondkapje gebruiken. Het is hierbij belangrijk dat vrijwilligers en deelnemers het van elkaar respecteren dat het ieders vrije keus is om wel of geen mondkapje te dragen.

Categorieën: Archief