Het bestuur van PlusBus Houten heeft op 26 november 2021 besloten om de PlusBus-ritten langer stop te zetten vanwege de actuele situatie rond het coronavirus.

De ritten van de PlusBus waren per 20 november al tijdelijk stopgezet. Het bestuur ging daartoe over omdat de opvolging van de coronamaatregelen in de praktijk niet altijd bleek te kunnen worden gegarandeerd. De sterk oplopende coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Nederland maken dit extra zorgelijk.

Inmiddels is er op 26 november 2021 bovendien weer een persconferentie geweest van minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. In deze persconferentie zijn er voor heel Nederland aanvullende maatregelen afgekondigd om het aantal besmettingen terug te dringen. Het Bestuur heeft daarop besloten om de PlusBusritten nog tenminste drie weken niet te hervatten. Het Bestuur verwacht dat een aantal maatregelen zeker tot in het volgende jaar zullen doorlopen. Daarom kan het een veel langere periode gaan duren voordat de uitstapjes van de PlusBus weer mogelijk zijn.

 

Categorieën: Archief