14 juli 2021

Er is goed nieuws voor alle senioren die graag meegaan met uitjes van PlusBus Houten. Met ingang van 1 augustus zijn er weer ritten! PlusBus Houten biedt deelnemers die al eerder meegingen met plezier uitstapjes aan. Ook nieuwe deelnemers én nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.

Uitstapjes met de PlusBus

Het coronavirus maakte het lang onmogelijk om op pad te gaan. Sinds maart 2020 stond de bus werkloos gestald. Dat was erg jammer voor alle deelnemers die sinds 2017 geregeld met de PlusBus meegingen. Met ingang van 1 augustus wordt de bus weer gebruikt voor uitjes van een halve of hele dag. Het zijn uitstapjes door de natuur, naar mooie steden, of er wordt een museum bezocht. Met onderweg thee, koffie, een lunch. Ook zijn er ritten naar leuke restaurants voor een gezellige en lekkere avondmaaltijd. Elke maand verschijnt er een programmaboekje met bestemmingen. Abonnees kunnen daaruit kiezen en zich voor uitjes aanmelden.

Per rit is er plek voor zeven senioren, plus een chauffeur en een begeleider. Er wordt gebruik gemaakt van een mooie nieuwe 9-persoons bus, die begin 2020 is aangeschaft. Al het werk bij de Stichting PlusBus Houten wordt gedaan door vrijwilligers.

Coronaveilig

Het kabinet heeft eind juni veel coronamaatregelen ingetrokken, maar nog niet allemaal. Voor de PlusBus betekent dit bijvoorbeeld dat er extra op hygiëne wordt gelet en dat er in de bus een mondkapje wordt gedragen. Ook wordt aan deelnemers en vrijwilligers van tevoren gevraagd of zij tegen corona gevaccineerd zijn of een negatief testbewijs hebben.

Meer informatie

De abonnees op het programmaboekje van de PlusBus ontvangen rond half juli het programma voor augustus. Heeft u interesse, maar bent u nog geen abonnee? Bel dan voor aanmelding en meer informatie op maandag- of donderdagochtend tussen 10 en 12 uur naar 06 105 77 815, of stuur een e-mail naar: kantoorteam@plusbushouten.nl

Een abonnement op het digitale programmaboekje kost € 15 per jaar, op papier thuisbezorgd is de prijs € 24. De kosten voor deelname aan de uitstapjes verschillen per bestemming. Uitgebreidere informatie op website www.plusbushouten.nl en op de Facebookpagina plusbus houten.

Nieuwe vrijwilligers welkom

PlusBus Houten is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is behoefte aan vrijwilligers die willen helpen bij één van de volgende werkzaamheden:

-het telefonisch te woord staan van senioren die zich voor ritten of abonnement aanmelden;

-het samenstellen van de maandelijkse programma’s van de uitstapjes;

Voor aanmelding en meer informatie ontvangt PlusBus Houten graag jouw e-mail aan: prteam@plusbushouten.nl, dan wordt gezorgd voor nader contact.

Categorieën: Archief