Op 11 juli jl. zijn zes ouderen uit Houten op pad geweest naar plekken met een herinnering in de stad Utrecht. “Wat hebben wij een leuke dag gehad. Ik heb er echt van genoten. Nogmaals bedankt voor de fijne dag”, aldus mevrouw Walhout, 83 jaar. Het uitje was een idee van De Wakkere Akker en werd gemaakt in samenwerking met PlusBus Houten.

De Wakkere Akker is een bewonersinitiatief binnen de wijk De Akker in het kader van veranderingen in de zorg: “Senioren moeten zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dat leidt tot ongerustheid. Om een deel daarvan weg te nemen, willen we met bewoners van onze wijk kijken wat we voor elkaar daarin kunnen betekenen, vraag en aanbod op elkaar afstemmen. Passende en concrete oplossingen bieden, dat is ons doel vanuit ons motto ‘Contact geeft energie’!”. Zo is ook het uitje naar Utrecht tot stand gekomen. Dankzij een koffieochtend waar ouderen wekelijks samenkomen.

Voor meer informatie over De Wakkere Akker mailt u naar: wakkereakker@gmail.com

PlusBus Houten organiseert korte en langere dagtochten voor senioren uit Houten. Elke week zijn er uitstapjes in kleine groepen met diverse bestemmingen.

Voor meer informatie over PlusBus Houten: www.plusbushouten.nl of bel 06-10577815.

Categorieën: Archief