Op zaterdag 2 september 2017 vindt in het centrum van Houten tussen 10:00 en 16:00 uur de 18e editie van de Activiteitenmarkt plaats. Daar vind u ook de Plusbus Houten! Om 11:30 uur doopt wethouder Jocko Rensen de nieuwe PlusBus van Houten. Locatie: voor het Gemeentehuis aan Het Onderdoor in Houten, tijdens de Activiteitenmarkt.

Datum:
zaterdag 2 september 2017,
11:30 tot 12:00

Locatie:
Het Onderdoor , Houten
Gemeentehuis Houten
Houten

Houten 30 augustus 2017 – Vanaf maandag 4 september a.s. kunnen senioren in Houten, ‘t Goy, Schalkwijk en Tull en ‘t Waal zich aanmelden voor dagtochten met de nieuwe PlusBus van Houten. Doel van PlusBus Houten is senioren met elkaar kennis te laten maken. Vrijwilligers maken er door middel van mooie dagtochten een onvergetelijke dag van !

Nieuwe indrukken opdoen
PlusBus Houten rijdt drie keer per week. Vrijwilliger Paul Raaijmakers: “Met groepen van zes personen gaan we naar musea, strand of de Veluwe. We maken boottochtjes over de Vecht, verkennen de plassengebieden en nog veel meer! Iedereen boven de 55, eventueel met rollator, mag mee.” Met de dagtochten en rondritten kunnen senioren in kleine groepen nieuwe indrukken en contacten opdoen. Op een gezellige manier ontdekken ze hun omgeving. Vaste personen op de PlusBus zijn een chauffeur en een begeleider. Zij stimuleren de onderlinge contacten tijdens de rit.

Structurele bijdrage
PlusBus Houten wil een structurele bijdrage leveren aan het welzijn van senioren. PlusBus Houten is een initiatief van de seniorenvereniging Houten (ASVH), mede mogelijk gemaakt dankzij een startsubsidie van de Gemeente Houten en het Nationaal Ouderen Fonds. Alle chauffeurs, begeleiders, telefonisten, vormgevers en organisatoren verlenen belangeloos hun medewerking. Ons motto: BLIJF FIT, BOEK EEN RIT!

Informatie
Op de Activiteitenmarkt kunnen senioren bij de kraam van de ASVH/PLUSBUS (tegenover De Heren van Houten) de hele dag een Abonnement nemen op het Programma van de Dagtochten. Ritten kunnen geboekt worden vanaf maandag 4 september, elke ma t/m do 10 – 11 uur via 06 – 105 77 815 of via www.plusbushouten.nl.

Bron: ‘t Groentje. http://houtensnieuws.nl/deel-je-nieuws-activiteit/houten-krijgt-plusbus-voor-senioren-263925

Categorieën: Archief