Senioren in Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk kunnen na de zomer met de Plusbus er op uit. In Nederland rijden al veel Plusbussen. Na jaren voorbereiding treffen vrijwilligers de laatste voorbereidingen om de Plusbus na de zomer ook in Houten op de weg te brengen.

De Plusbus is bedoeld voor senioren, die in kleine groepen een gezamenlijke dagtocht of rit buiten Houten willen maken. De Plusbus wordt volledig verzorgd door vrijwilligers en is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds en een startsubsidie van de Gemeente Houten.

“Veel senioren willen graag de deur uit,” vertelt Paul Raaijmakers, voorzitter van Stichting Plusbus Houten, “maar niet in hun eentje. Bovendien is het vervoer vaak een probleem, vooral voor mensen die wat slecht ter been zijn. Daardoor gaan senioren naarmate ze ouder worden, steeds minder vaak naar buiten. Ze komen minder vaak in een restaurant of het theater, gaan minder snel naar contactbijeenkomsten en ontmoeten zo steeds minder leeftijdgenoten. Ook wordt zelf autorijden op latere leeftijd soms een bezwaar. Bij de Plusbus hoeven senioren niet zelf te rijden en wordt iedereen thuis opgehaald en teruggebracht.”

Andere voordelen van de Plusbus zijn dat er naar bestemmingen buiten de gemeente Houten gereden kan worden en contact gemaakt kan worden in kleine groepen. Tijdens ritten naar theater, markt of museum, soms met een lunch, kunnen de deelnemers op een ongedwongen manier leeftijdgenoten ontmoeten.

Deelnemers kunnen vanaf augustus een abonnement nemen op het programma, zodat zij snel op de hoogte zijn van de bestemmingen en prijzen. Naar verwachting gaat de Plusbus na de zomer enkele dagen per week rijden met chauffeurs en begeleiders die zich nu al hebben gemeld. Wanneer meer vrijwilligers zijn ingewerkt, kan het programma worden uitgebreid.

De Algemene Senioren Vereniging Houten (ASVH), die het initiatief voor Plusbus Houten heeft genomen, organiseert op maandag 26 juni twee informatiebijeenkomsten in restaurant DE ENGEL voor belangstellende senioren en familieleden in Houten. Op de maandelijkse koffie-ochtend én ‘s middags tijdens een extra bijeenkomst, vertelt de voorzitter van Stichting Plusbus Houten, Paul Raaijmakers, meer over het programma en de manieren om het programma te ontvangen.

Voor meer informatie: info@asvhouten.nl of info@plusbushouten.nl. Op Maandag 26 juni om 10:00u en 15:00u in Restaurant DE ENGEL, Burgemeester Wallerweg 2, 3991 DM Houten.

Bron: ‘t groentje

Categorieën: Archief